hsfo logo

Vi har brug for din undren

Af chefredaktør Lene Vestergaard, lv@hsfo.dk

Hvordan går det derude på landet?

Trives du i en landsby, der emmer af aktivitet og arrangementer i forsamlingshuset, i hallen og på skolen – når altså det ikke lige er corona-tid som nu. Eller ser du bekymret til, mens dine naboer bliver ældre og ældre og den måske eneste aktivitet er en gudstjeneste i kirken nu og da?

På hsfo.dk og i Horsens Folkeblad har vi løbende et øje på, hvad der foregår på landet og i landsbyerne, men får vi det hele med? Er der noget vigtigt, vi overser? Er der noget, du undrer dig over og gerne vil have svar på? Er der noget, du gerne vil fremhæve og fortælle mere om? Så får du chancen nu. Vi inviterer dig, kære læser, på banen via temaet ”Spørg Folkebladet – Vores liv i oplandet”.

Her vil vi invitere dig til at komme med ideer, inden artiklerne bliver til. Du får altså mulighed for at påvirke, hvad vi skriver om.

Måske har du gået og undret dig over nogle ting i hverdagen. Hvorfor bliver der ikke bygget nye boliger her - eller hvorfor gør der? Uanset hvad er du meget velkommen til at kontakte os.

Samme invitation har vi sendt ud et par gange før, men dengang handlede det om først den store renovering af Søndergade og gågadenettet og senere om de mange nybyggerier i Horsens centrum og på havnen. Dengang var overskriften ”Spørg Folkebladet – Vores gågade” og ”Spørg Folkebladet – Vores by vokser”. Begge gange tog dejligt mange læsere imod invitationen til at komme med ind i journalistikkens maskinrum.

Metoden stammer fra USA og hedder public powered journalism. Udtrykket dækker over, at læserne er med til at sætte den dagsorden, vi journalister laver journalistik efter.

For selv om vi hver uge har kontakt med mange borgere og læsere, kan der sagtens være ideer og spørgsmål, vi overser.

For at komme godt i gang med den nye kampagne har vi lavet nogle artikler om livet og udviklingen på landet rundt om Horsens. Vidste du for eksempel, at der har været et seniorboom i Træden de seneste 10 år? Eller at Nim er det yngste sogn uden for Horsens by, men også har flest, der går ledige?

Du kan stille spørgsmål eller tippe os om historier her på siden. Vi glæder os til at høre fra dig.